Länkar

Skrivkreativ

Att skriva en bok är en dröm för många. Det sägs att tredjedel av Sveriges befolkning drömmer om att skriva en bok. Är du en av dem? Hos skrivkreativ.se får du tips om hur du kan nå drömmen att skriva en roman. 

Författarens verktyg

Författarens verktyg har onlinekurser för dig som vill skriva böcker. Sajten tillhör Moderskeppet där du till och med får tips på skrivprogram.

Författare på Facebook

Gruppen är en sammanslutning för författare som skriver och har publicerat eller vill publicera verk, men också för andra som i vidaste bemärkelse arbetar med ord - bland andra lektörer, redaktörer, formgivare och förläggare.

Debutandbloggen

Augustin, Kevin och Kalle grundade bloggen och skötte den under sitt debutår 2009. Men då man bara är debutant en gång lämnade de över bloggen till ett gäng nya debutanter inför 2010. Och så har det fortsatt varje år därefter. Utöver de fasta skribenterna söker vi ständigt presentera nya glada gästbloggare.

Kristina Svenssons författartips

En sajt för blivande författare, med fokus på de praktiska aspekterna av författarlivet. Här får du hjälp med att hitta svaren på just dina frågor, samt konkreta tips och inspiration för att du ska kunna förverkliga din författardröm på smidigaste sätt.

BoD

BoD, Books on Demand är en författartjänst som hjälper dig att förverkliga din dröm om att få din bok publicerad.

Egen webbplats

Sociala medie-plattformar som Instagram, Facebook och TikTok är platser där du kan nå ut till dina läsare. Men det betyder inte att du inte ska ha en egen webbplats. Tvärtom är den oerhört viktig.

Tidningen Skriva

Drömmer du om att skriva en bok eller är du kanske rentav redan utgiven? I tidningen Skriva delar Sveriges främsta författare och skrivlärare med sig av sina råd och erfarenheter.

Boktugg

En sajt som tar dig med in bakom kulisserna i bokbranschen. Boktugg skriver om nyheter, trender, författare, förlagsfolk, bokhandlare, bibliotekarier och allt annat som berör personerna bakom böckerna.

Bokinfo

Om du inte får din bok utgiven ett traditionellt förlag utan väljer egenutgivning så bör du själv registrera den hos Bokinfo som är en databas med svenska titlar. När informationen om din bok registreras hos Bokinfo kan bokhandeln och biblioteken hitta info om boken och beställa den.